Skaffa hund och kom i form

Labrador retrievers tillhör de allra mest aktiva hundar som finns. Det är inte så konstigt med tanke på att retrievers i allmänhet avlats fram för att vara apporthundar. De passar helt enkelt inte för ett stillasittande liv. Faktiskt så är det direkt skadligt för dem för liksom många andra hundar som vill vara aktiva så äter de mycket också. För att de ska kunna hålla sig i form måste man helt enkelt aktivera dem mycket. Tyvärr så är många labrador-ägare lite dåliga på detta; en del skaffar ju hund utan att läsa på om olika raser först.

Själv så gör jag mitt bästa för att hålla Gently i gott trim vilket har fått sidoeffekten att även jag nu mår bättre. Jag har nog aldrig varit i bättre form än nu när jag är hundägare och vi motionerar mycket tillsammans. Det tycker jag är hur roligt som helst! Jag brukade tycka att det var hur tråkigt som helst att ge sig ut på en löprunda, men det har ändrats helt och hållet nu. Allting blir liksom lite roligare tillsammans med Gently! Så för den som vill komma i form men har svårt att motivera sig: skaffa en hund men kom ihåg att efter det finns ingen återvändo. Du måste helt enkelt börja leva ett aktivt liv! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *